Skip to content

Lyckat föredrag i Stockholm och information från föreningen.

maj 22, 2009

Lyckat föredrag i Stockholm

I går hölls föreningens första föredrag med en representant från den baskiska ungdomsrörelsen.

Ungefär 50 personer kom på föredraget, tyvärr så missade några chansen på grund av kommunikationsbrister, vi vill be om ursäkt för detta.

Föredraget var uppskattat och förutom en historisk förklaring till konflikten så ställdes många intressanta frågor om dagens läge och fångarnas situation samt den praxis av tortyr som den spanska staten använder sig av. Många gick flera erfarenheter rikare därofrån, och även några från media hade tagit sig dit för att kunna intervjua den inbjudna aktivisten.
Det fanns även tillgång till fika, och möjligheten att köpa böcker och annat material från den radikala vänsterrörelsen i Sverige. Förhoppningsvis så kan detta föredrag sprida vetskapen om den konflikt som råder och sporra andra aktivister att prata, diskutera och belysa den hårda repression och det förtryck som råder i Baskien. Vi hoppas även att några av er som kom kan vara intresserade att jobba i föreningen, om så är fallet, så är ni välkomna att kontakta oss via vår e-post

foredragpodie
Tidigare på dagen genomfördes även en kortare aktion mot den Spanska Ambassaden på Djurgården. Strax över 10 personer tog sig dit för en kortare genomgång av de senaste dagarnas händelser, den generalstrejk som skedde igår och för att visa solidaritet med det baskiska folkets kamp. Aktionen avslutades med att propaganda och Baskien Informations första pressmeddelande sattes upp på portarna till ambassaden, innan aktivisterna begav sig inåt stan igen så avslutades allt med den baskiska nationalsången.

ambassad
Information från Föreningen:

Som många har lagt märke till har updateringsfrekvensen minskat något på sidan. Detta beror på att det inte bara är svårt att översätta texter från Gara, det är även tidskrävande. Varje dag så fortsätter repressionen och varje dag finns det något man skulle kunna skriva hela avhandlingar om. Detta är dock inte målet, vi vill bara poängtera att det innebär mycket arbete för föreningen, och att vi behöver hjälp.

Föreningen eftersöker därför personer som vill arbeta med denna hemsida och kan tänka sig att översätta, korra, och skriva inlägg.
Vill du hjälpa oss, gå med i föreningen eller bara vill ha mer information om oss kan du nå oss på vår e-post. Den kollas vanligtvis 2-3 gånger i veckan.

Vi kommer updatera med senaste nytt förhoppningsvis under morgondagen, tills dess rekommenderar vi denna text: Why can’t The Left see the Basques?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: