Skip to content

Baskisk motståndskultur

mars 5, 2009

Muraler har länge varit ett inslag i de nationella befrielserörelserna. Muralkulturen har sin största spridning på Nordirland, där en aktiv propagandakultur hölls levande under nästan 25 år då konflikten var som värst. Och nu sedemera nästan gått över till att vara en legitim konstform som lockar till sig turister från när och fjärran.

matxinada_037
Den baskiska varianten har dock aldrig kommit utanför den lilla diasporan i Frankrike, Spanien och USA.  Av en slump kom redaktionen över en privatpersons samling av olika baskiska muralmålningar. Innehållet rör sig om allt från krav på att Spanien ska sluta tortera fångar till citat från ETA’s uttalanden.

Vi kommer därför lägga till denna sida i vårat länkarkiv och har sparat några godbitar själva att ta del av när man lessnar på fula ”tags”  i den svenska betongdjungeln.

Här hittar ni länken till detta galleri. Personer som är intresserade av politisk kultur i övrigt och antifascistiska frågor i synnerhet kommer även att tycka att andra gallerier som användaren har lagt upp är intressanta.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: